Friday, 8 April 2011

Kenapa Saya Suka fotografi???

Hari ni ReGreat nak bagitau kenapa Regreat suka fotografi...ReGreat ni sama saja dengan remaja lain.Suka memberontak...jadi bila ReGreat nak memberontak jer daripada buat perkara ganas cepat-cepat ReGreat keluarkan kamera lepas tu tangkap gambar..Jadi Regreat tak jadi pemberontakla...GURAU JER...Bukan sebab macam tu..Tu saja jer..heee..Sebenarnya...Pertama sekali....



  • Ayah ReGreat dah biasakan ReGreat bermain dengan kamera,masa zaman kanak-kanak ReGreat dulu pun Ayah dah bagi tangkap gambar guna camera filem dia...
  • Kemudian Abang Regreat pun fotografer(Feyee) jadi dari situla minat ReGreat membuak-buak...Terima Kasih abang sebab bagi saya banyak lens and ajar banyak benda dekat saya..weee
  •  Fotografi ni lah cara Regreat nak hilangkan stress..tapi bila gambar buruk makin stress pulak..wahaha..
  • Melalui fotografi ni juga ReGreat dapat ramai kawan...Jadi bila dah satu kepala..time makan sama-sama ker atau keluar pergi mana-mana ker kami asyik cerita pasal fotografi..Jadi bila ada member lain yang bukan peminat fotografi mereka akan rasa terasing dengan ReGreat dan yang seangkatan dengan ReGreat..hee..tapi ReGreat tak sombong ok(puji diri sendiri)
  • Disebabkan ReGreat ni suka buat hal sendiri jadi fotografi inilah teman terbaik ReGreat..ReGreat sanggup menghabiskan masa berjam-jam depan PC semata-mata untuk mengedit gambar...
  • Melalui fotografi ReGreat dapat tengok dunia luar dan fahami dunia orang lain dengan hanya melalui gambar...ReGreat suka tengok gambar dekat National Geography..Menarik!!!!
  • Lagipun ReGreat suka fotografi sebab ReGreat tak payah buat benda tak berfaedah yang boleh merosakkan ReGreat....
  • Terakhir Sekali...ReGreat suka fotografi sebab ReGreat dapat rakamkan sesuatu peristiwa yang berharga buat Regreat.Yela bila ada benda gembira berlaku macam hari jadi ker 'new born baby" ker...Kalau tak tangkap rugila kan...
Jadi sebab tula ReGreat Suka fotografi...Jadi buat remaja di luar sana meh kita jadikan fotografi sebagai aktiviti yang sihat..Jangan tangkap gambar bukan-bukan ok...weee


note:Regreat nak sangat kamera Leica yang terbaru ni...hmmm..bila la boleh dapat agaknye...

6 comments:

xazryx said...

aku pon suke photografi !

regreatnosoul said...

weee.meh ramai2 suka photography

dyg said...

sy suka fotografi! walaupun masih blum ada dslr tp sy myimpan niat nk bli dslr...
sgt suka fotografi!

regreatnosoul said...

@dyg yer simpan and after dat bila dah beli memang kita akan rasa kepuasannya sebab kita membeli dengan menggunakan dengan dut yang kita menabung..weee

risme said...

saya pun suka photography! huhu

regreatnosoul said...

@rismehehe,suke2...