Saturday, 23 March 2013

Cooling Pad untuk penjagaan laptop anda.

Tanpa cooling pad yang bagus.motherboard laptop anda berkemungkinan akan rosak kerana overheating.Regreat saja nak sentuh pasal cooling pad ni bukan apa.Ramai orang yang tak ambil perhatian dengan penjagaan laptop ni.Member perempuan ReGreat kebanyakannya suka sangat bila on je lappy diaorang terus letak kat atas katil.Tak letak dengan apa-apa benda yang keras sebagai lapik.Jadi bila lappy dah dok terletak je atas tilam tu.So udara panas tak lepas nak keluarla.Pastu bila overheat selalunya laptop akan padam sebagai safety kepada motherboard.Pemilihan cooling pad perlulah bersesuaian.sebagai contoh lubang ventilation tu sepatutnya mesti berada hampir dengan kipas cooling pad tu..supaya udara panas boleh disedut keluar melalui kipas tersebut.Sebab tu jangan gatai tutup lubang udara tu.bagi regreat jenama cooling pad yang berkualiti adalah Cooler Master..memangla harga die lebih sikit tapi bagus. Cooling pad ni regreat dah lama dah pakai.Regreat suka cooling pad ni sebab putaran kipas kuat and material dia diperbuat dari aluminium dan plastik.Jadi penyerapan haba dari laptop lebih cepat.Regreat beli cooling pad ni pada harga Rm 60...So bagi yang belum beli cooling pad tu silala beli.Sebab coling pad ni untuk memanjangkan hayat lappy kita.Tak apalah keluar modal sikit tapi laptop kita tak problem..Betul tak???(-u-) 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

hehe saje try pakai blackberry untuk post entry nih...

No comments: